So= KLART

Hejsan! Nu har jag gjort klarthela SO'n och fördjupningen också faktiskt! Jag fördjupade om Bulimi och det var superlätt att hitta saker om det. När mamma kom hem åt vi supergod mat, det var nån köttgryta och otatis och brunsås eller nått. Supergott iaf! När vi ätit klart skjutsade Erik och Andreas mig till Angelina och vi red och slapp regnet! Efteråt åkte jag lite bhil med Angelian sen åkte vi med Erik och Andreas och Moa. Sen skjutsade dom hemmig och nu har jag duchat så nu väntar sängen och BB!!
Godnatt

Plugga

Hejsan! Nu har jag kommit hem. Busschauffören var kass på köra bussen men nu är jag hemma äntligen. Nu ska jag plugga. När mamma kommer hem blir det middag sen drar jag till Angelina och rider en häst åt henne. vi ska rida ut, blir nog kuligt! Brukar bli det tillslut.
Ha det bra!
Hejdå

Tisdag

Hejsan! Skola idag igen. Näst sista skoldagen för i veckan då vi är lediga torsdag och fredag. Så himla skönt! Sen är vi lediga måndag nästa vecka också! Och jag klarade Moppeprovet igår också! Det avr inte så svårt som jag trodde heller :)

Idag ska jag följa angelina hem efter skoan och rida med hene sen hem och göra klart SO'n och sen slinga håret tror jag om jag hinner det och om mamma orkar såklart!



dehär färgen blir det ;)!

Ha en bra dag!
Hejdå

Moppeprov ikväll

hejsan! Nu sitter jag hos pappa och ska äta lunch här. Ikväll har jag moppeprov och det kommer gå så bra så. När jag kommer tillbaka till skolan har vi SO sen tyska sen slutar vi för dagen. Då ska jag hem och äta middag sen iväg och göra provet. Önska mig lycka till!


hejdå

Måndag

Hejsan! Idag är det skola på schemat igen. Vi har vanliga lektioner tror jag fortfarande. Efter skolan ska jag hem och äta middag sen och göra moppeprovet och jag har inte pliuggat ett skit men kan typ allt ändå tror jag då. Han sa att det skulle vara lätt och då litar jag på det! Alla saker är ganska logiska osm tex '' vad gör du om du kommer till en skylt där det står stopp?.. 1.gasar på.. X.stannar 3.ej utfart'', amen ni fattar.. allt är nog så lått hoppas jag. Sen ska vi köra upp också men det är bara övningskörning så man kan inte få IG på det. Sen ska jag nog hem och sova för då är nog klockan ganska mycket.
Ha en bra dag!
Hejdå

FILMTIME

Här kommer filmerna från tävlingen igår!
60cm
70cm
Jag skrev fel när jag gjorde filmen så det står att jag hoppar 60cm på båda men den andra är 70 cm =)

BILDER - träningstävling 28 maj 2011

Foto: Mye Nordlund
trodde jag skulle ramla av där..!
Men jag höll mig kvar!

Söndag

Hejsan! Vankade typ nyss. Kanske för en kvart sen och har tänkt gå och äta frukost nu sen fara till kusmark och byta om sen fara till Angelina och fota hon och Bella på kusbanan när dom dressyrar. Blir nog bra! Sen kanske jag skulle fara till Therse om jag orkar och om vi kommer på nått att göra såklart! Annars stananr jag nog hemma och slappar resten av dagen tror jag, tills mamma kommer hem, kanske städar lite i Kusmark.
Ha ehn bra dah!
Hejdå

Kvällen är din

Hejsan! Nu har jag kollat en stund på kvällen är din. Jag är tröttare än tröttast och trro att jag ska sova snart men snart kan vara typ 01.00 för mig om jag fastnar här. Men nu lyssnar jag bara på musik och chillar här. Ska försöka sova snart så hörs vi imorgon!
Godnatt

BILDER - träningstävling

Foto: Lina johansson

Superfina bilder! =) TACK SÅ MYCKET FÖR ATT DU FOTADE!

NÅN ANNAN SOM FOTADE? KOMMENTERA DETTA INLÄGG ISÅFALL!! =D

Städat

Hejsan! Nu hat jag kommit mig till pappa. Jag har hunnit ducha, äta grillat och städat hela filips gamla rum där jag sa sova inatt. Jag hade lite att göra och jag fick typ dammhosta för det var så dammigt här inne men nu är det fixat och rent! Det är ganska tråkigt i det här rummet för det är gröna och gula väggar och bara tråkiga färger men det funkar för min del eftersom jag inte är här så mycket. Ikväll sk jag bara ta det lugnt eftersom jag är helt slut efter dagen som varit. Jag ska kolla på kvällen är din och bra slappa i soffan framför TV:n tänkte jag. '
Till veckan går vi bara måndag, tisdag och onsdag sen är vi lediga tills vecka 23 på
tisdag börjar vi om igen tror jag det är. Så himla skönt det ska bli med et litet ''minilov''! Då ska jag vila extra mycket och bara slappa på dagarna så jag samlar ny energi!
Ha en trevlig kväll!
Hejdå

Tävling

Hejsan! Nu har jag äntligen kommit hem från en heldag i stallet. Jag har tävlat ponyn Mickey som står på ridskolan.
60cm: På framridningen var han pigg och frammåt som tusan! Men det kändes bra så jag gick ut och hoppade fram, han var superfin på framhoppningen och bjöd på alla hinder. Inne på banan Var han hur fin som helst! jag kände att han hoppade galant och vi kom till omhoppning där vi inte gasade så mycket men ändå vann vi denna klass!
70cm: Han kändes lite latare på framhoppningen men ändå frammåt. Jag orkade inte riktigt rida och han hoppade ganska stort på oxern på framhoppningen och jag gled av sakta men säkert. Gjorde mig inte illa eller nått utan jag bara skrattade för jag var så kass på att hålla mig kvar. Men det gick bra. Inne på banan var han lika fin denna gång. Jag slarvade lite med galopperna och vägarna så allt fel var endast mitt fel. Vi tog oss genom grunden och skulle hoppa omhoppning då han hade fel galopp och vi red utanför ett hinder men vi tog det igen och då gick det superbra hela tiden. Vi fick ingen placering i denna klass men han var världens finaste ändå! =D


Film och bilder kommer! Ni får nöjja er med en gamal sålänge ;)


Regn ;'(!

Hejsan! Ikväll har jag varit på ridhuset och fixat inför imorgon. Vi har byggt bana i regnet, borstat upp hästarna, fixat träns i rätt färg, osv.. Nu hoppas jag att det itne regnar imorgon då blir det nog inte så roligt att rida men vi får hoppas på det bästa! Vi brukar alltid ha superväder på våra tävlingar!
Nu ska jag hoppa in i duchen sen sova så jag orkar upp klockan 6 imorgon!
Hejdå

Fredag

Hejsan! Idag hade vi 2 lektioner på skolan. vi skulle ha tre men mattelärarn kom aldrig så jag fick sitta och vänta på skolan på vussen från 11 till kvart över 12 men det gick bra. Nu har jag iaf kommit mig hem och sovit en stund, ätit middag, bakat chokladbollar, haft ont i magen och inget mera. Men ont i magen hade jag abra när jag kom hem från skolan för jag får det när jag är på skolan ibland. Jag åt pyttipanna till middag och mina chokladbollar blev inte dom bästa kanske men dom duger till att sälja på tävlingen imorgon. Nu ska jag börja packa sakerna tills imorgon till tävlingen. Sen ska jag dra mig mot stallet där jag ska ducha mickey och fixa allt imför imorgon med Nellie.
kom igen nu Mickey!♥
Ha en bra kväll!
Hejdå

Bakat!

hejsan! Skola idag som vanligt. Efter skolan for jag hem och vilade en stund sen åt vi middag. Kebeb blev det idag igen, vi äter det ganska ofta nu för tiden. Sen duchade jag och nu har jag bakat en långpanna som blev supergod! Ska ha med den på tävlingen på lördag för alla från KDRF skulle baka en kaksort var! Nu ska jag snart sova så jag orkar upp i skolan imorgon!





Hejdå

Hoppspecialen

Hejsan! Idag var det skola. For hem från Nam halv 7 och duchade. Sen for jag till skolan och hade träkiga lektioner, det är bara sista lektionen som är rolig för det är lång musiklektion! Efter skolan åkte jag till Angelina och fotade henne och Vanillin när dom hoppade högt! 1 meter =)! Nu är jag hemma och ska snart äta sen fara till hoppspec och hoppa mickey tror kag eftersom jag ska tävla honom på lördag i 60-70cm.
Släng gärna in en kommentar är du snäll ;)

Meteor

Hejsan! Inatt var jag barnvakt till nam och ska vara det inatt också. Jag får ju pengar och då gör jag det såklart! Idag har det varit skola. Jag försovde mig litegrann i morse men fick ingen frånvaro för vi hade samma lektion med en anna grupp på eftermiddan och då kunde jag avra med där istället. Aa.. komplikerat men nice=) Sen hade jag gitarrlektion också. Efter skolan fotade jag Angelina och Vanillin sen hem och åt middag och moppekurs och nu ska jag fara iväg till Na och Nam och vara barnvakt. Hejdå

Sommar!

Hejsan! Idag är det nästan som sommar ute. Det är varmt! hela 22 grader i skuggan, men tyvärr så blåser det och det gör inte saken bättre men det är inte kalla vindar så det är ju bra! Idag ska jag inte göra någonting tror jag. Bara slappa hela dagen lång, kanske klippa gräset om jag orkar annars får Erik göra det. Jag kanske ska vara barnvakt till Nam ikväll och sova hos dom om jag inte förstod dom helt fel. Imorgon är det skola igen tror jag om vi inte var lediga. Minns inte riktigt men tror det var nästa vecka eller nått. På lördag ska jag tävla mickey på KDRF, det är träningstävling, samma som på SRK fast på KDRF.

Domhär två tårtorna fanns med på fikabordet under min konfafest!

Ha en bra dag!
Hejdå

shopping

Hejsan! Idag har jag och mamma varit på stan och shoppat kläder och sånt! Jag är supernöjjd med dagens shopping, köpte inget onödigt utan bara det jag behövde. Sen for v och hämtade mammas kompis som är här nu och ska sova här för hon tar sig inte hem ikväll. Trevligt trevligt! Sen köpte jag lite godis eftersom det är lördag och en dricka. Ska slinga håret ännu mera idag eller imorgon så jag får mera slingor, har så lite nu tycker jag. Sen ska mamma kanske klippa av mitt hår lite, har så långt tycker jag... Har nästan alltid uppsatt och då är det bättre att ha lite kortare tycker jag. Sen ska vi äta godmiddag men stark. Nu ska ni få bilder på det jag klöpte idag
dom här solbrillorna köpte jag i veckan!

LG

Hejsan! Inatt har jag sovit hos pappa. Igår var jag först på ridhuset sen i kåge på moppekurs och lärde mig mycket saker. Men var supertrött för klev upp klockan 5 på morgonen... men nu har jag vilat upp mig för dagen och idag och hela helgen ska jag bara ta det lugnt. Kanske vara ute litegrann men måste vila nu så jag får nya krafter tills på måndag! Jag får pengar den 2 juni hoppas jag och då ska jag köpa en ny mobil och lite nya ridkläder hoppas jag. Jag vill köpa denhär mobilen
Och ridkläderna jag vill köpa finns i detta inlägg, hoppas bara att pengarna kommer så fort som möjligt! Sen vet jag inte vad jag ska köpa mera men jag ska spara till saker jag vil ha sen kanske =)
Ha en bra dag!
Hejdå

15år

Hejsan! Idag fyller jag 15 år! Så ett grattis skadar inte =)! Jag har fått många grattis på skolan och på facebook och sms såklart, då blir man extra glad. Men jag har inte varit superglad idag eftersom man blir så trött av att vara på skolan men jag har försökt göra det bäst av situationen. Vi har haft elevensval där vi tränade till musikdagen och det gick väll också sådär. Var inte på jättebra humör eftersom dte var sista lektionen på dagen och då är man supertrött. Så nu är jag hemma och ska snart få tacos till middag eftersom jag fick bestämma mat idag! Sen ska jag till Angelina och rida med henne sen hem och hämta lite saker sen till therese och sova där för imorgon ska jag fota/filma hon och hennes hästar när dom hoppar på ridhuset =) blir nog superkul! Efter det ska vi ducha hennes hästar sen hem till Therese igen och sen far jag väl hem någon gång också. Då får vi se vad jag gör.

hejdå

moppekurs

Hejsan! Nu har jag ätit kebab till middag och varit på moppekurs. Vi körde genom halva boken och jag fattade allt och allt sitter kvar i huvudet också! Men ska ändå börja läsa litegrann ikväll så jag börjar i tid så jag klarar provet =)! Snart ska jag gå och ducha sen ska jag kolla på BB och sen sova eller plugga om jag orkar. Ha det bra! Hejdå=)!

Walking on sunshine

Hejsan! Idag på skolan tränade vi till en av skolavslutningslåtarna, Wakling on sunshine, sen ska vi sjunga meteor (En låt magnus skrev när han var liten som är grymt glädjespridande tycker jag), På svenskan har vi läsförståelse och det är grymt tråkigt för jag fatta inget och kan inte koncentrera mig när det pratas å mkt i klassrummet men jag kämpar på ändå! Det var biffar och potatismos till lunch men åt inte så mycket av det så gick och köpte mig en toast istället. Efter lunch hade vi gympa och jag ahde glömt mina gympakläder och är så förkyld ännu så skipapde att vara med men dom spelade brännboll i regnet och det funkade också! Sen gitarr och sista lektionen var matte där jag gjorde hela 1 tal! :O inte dåligt av mig... eller?!?! Nu har jag tagit mig hem med bussen och satt mig här, snart kommer nog mamma hem och gör mat sen ska jag på moppekurs och sen hem och sova eller nått? Blir nog finfint=)

Hejdå

Filmat

Hejsan! Idag har jag filmat Angelina och Vanillin och Angelina och Bella på kusmarksridbanan. Hon dressyrade på Vanillin och hoppade bella. Dom var så fina så! Sen har jag varit hemma och ätit middag och suttit vid datorn en stund sen for jag till Therse och vi har inte gjort så mycket men vi har varit i stallet och gjort kväll där sen har vi suttit och pratar och haft trevligt. Nu ska jag fara hem från Therese så vi hörs kanske imorgon! Ska till stan efter skolan sen till Amanda och Adelina och rida pedro åt adelina, blir nog superroligt! Ha är så fin att rida dom få gångerna jag har ridit honom iaf :']




Hejdå

TÅRTA

Hejsan Nu har jag ätit lite tårta och pratat med folk. Snart ska jag till Kusmark och har inget att göra! Nån som vill hitta på nått? (A) Annars får jag väll sitta vid datorn hela kvällen och hitta på nått själv, blir nog bra hur som helst :)




Hejdå

Konfafest

Hejsan! Just nu har vi ''festen för mig'' sen konfan jag har fått 1200 kronor och ett presentkort på H&M för 300 kronor så nu ska jag shoppa:D! Blir nog nån dag i veckan om nån vill följa såklart! Sen sk ajg hem till Kusmark och göra nått kuligt hoppas jag på!
(bilder kommer)
Hejdå

Lördag

Hejsan! Idag ska jag bli firad för att jag har konfat mig! Vi gjorde det inte förra helgen för då kunde ingen så då blir det idag istället! Vi ska äta paj och tårta! Vlir nog jättegott tror jag. Sen ska jag kanske till botsmark annars stannar jag hemma och kanske är med någon kompis eller nått. Vi får helt enkelt se senare! Igårkväll var jag trött men satt vid datorn till 00.00 tror jag och typ halvsov men tillslut gick jag och la mig. Vaknade 8 i morse och gick ner och kollade hur varmt det var ute men det var bara 14 fortfarande.. och det är 7 i skuggan.. Men det är sol iaf! ett stort +. Nu ska jag ta mig en dusch tror jag.
Ha en bra dag!
Hejdå

Fredag!

Hejsan! Äntligen fredag och kort dag i skolan! Sen HELG! Imorgon kommer min släkt hit och firar min konfa för ingen hade tid förra helgen när det egentligen var så då ska vi göra det imorgon istället och då ska vi äta tacopaj och massa olika pajer! Blir nog super! Men åter till idag. Efter skolan ska jag och Anngelina till stan men tror inte jag ska köpa nått.. har inte plats i garderoben längre :/ Men får kanske ner nått mera om jag har tur. Sen ska jag nog hem och kanske vara med Therese och fota henne om hon vill det :)
Ha en bra dag!
Hejdå

Hoppelihopp

Hejsan! Skolan idag gick väll sådär, alla var trötta i slutet av dagen för den här dagen är så himla jobbig! Vi ahr 4 jobbiga lektioner före lunch. Sen 80 min NO efter lunch och ap. Gjorde NO-provet på arbetspasset och hade glömtplugga på könsdelarna så det blir nog IG för mig denna gången. Efter skolan åt jag middag sen for jag till Angelina. Har fotat henne och hennes ponnyer ikväll och nu har jag äntligen tagit mig hem och ska snart cykla till Na och Nam eftersom jag ska vara barnvakt inatt också =)!

Hejdå

Torsdag

Hejsan! Idag är det skola som gäller. Igårkväll sov jag hos min granne bunna och var barnvakt till hennes dotter när bunna var och jobbade natt. I morse for jag hem klockan halv 7 och duchade. Nu har jag fikat frukost och ska snart fara till skolan. Idag har vi lunchkonsert med kören Sen har jag NO-prov som jag inte har pluggat till efter lunchen på arbetspasset... kommer gå skit men jag får skylla mig själv helt enkelt att jag itne pluggat eller så gör jag det nästa torsdag så jag hinner plugga litegrann!
denna flicka var jag barnvakt åt!
Ha en bra dag!
Hejdå

Hoppspecialen

Hejsan! Idag har jag haft fullt upp och inte hunnit sitta vid datorn någonting men nu har jag äntligen tid! I morse duchade jag före skolan. Åkte buss till skolan. På elevens val tränade vi inför musikdagen som är typ dagen före skolavslutningen så den börjar närma sig!! Efter det åkte jag hem med bussen och så var det bara att byta om och fika lite sen frog jag iväg med moppen till Angelina och fotade henne och Vanillin. Vi åt middag och for till hoppspecialen där jag red mickey och det gick minst sagt skit.. orkade nte rida ihop honom så han blev lång och seg och när jag väl tog i honom snörde han bara upp huvudet men det gick bra sista språnget. tycker jag iaf. Sen åkte vi hem och gjorde klart i Angelinas stall och så for jag hem och nu har jag ätit lite glass så jag får lite energi och ska nu gå och sova men funderar om jag ska ducha först men godnatt iaf!
Hejdå

Tisdag

Hejsan! Idag hade jag sovmorgon till 5 över 9 då hade vi musik. Vi spelade Tatto. Sen rast och Svenska sen lunch. Sen idrott och hål, matte sen slutade vi! Så vi har superdag idag! Kort och mycket hål och grejjor! Sen när jag kom hem for jag til Angelina och vi red och gjorde stallet och sen gick vi in och gjorde mat. Det blev lövbiff och pommes med beasås! Sen satt vi oss vid datorn och nu är jag hemma och har just ätit lite sånhärglass!
Supergott!
Morgondagen ser ut såhär för mig att först är det skola, efter skolan far jag hem och lämnar väskan och dylikt, tar moppen till Angelina och fotar henne och Vanillin för hoppspec. Sen far jag hem och äter middag och sen far jag till hoppspec! Sen hem och kolla på TV och ducha och chilla hela kvällen!
Ha det bra!
Hejdå

Hoppspecialen

Foto: Mye Nordlund!

Träningstävling SRK 1 maj

Foto: Mye Nordlund

SOMMAR!!

Hejsan! Skola idag. Efter skolan åkte jag hem med bussen och har pluggat och suttit vid datorn sen jag kom hem. Sen har jag och mamma ätit gormépasta till middag och nu ska jag gå ut och fota litegrann tänkte jag! Det är ju så himla fint väder!
Hejdå

Ergonomiuppgift

Hejsan! Ikväll har jag varit med Therese och vi har kört moppe, bakat, fotat, ätit hamburgare och så vidare. For hem klockan 8 och nu har jag ätit nudlar och ska snart kolla på BB om jag inte somnar förståss! Imorgn är det skola och är sjukt trött och inte taggad ett dugg på skolan just nu iaf. Vill bara ha sommarlov NNNUUU!!! Me jag får stå ut ett tag till men ska nog klara det! Ha det bra! Hejdå
(Är det bara för mig som blogg.se inte funkar att man inte kan se vad andra har skrivit osv?)

Konfirmation

Hejsan! Sov hos Pappa inatt. I morse köre jag moppen till Kusmark och den vibrerar som ett jävla as! Men det gick bra ändå! Sen for jag och konfade mig och nu har vi städat lite hema och nu ska jag fara till Therese och vara med henne tills nån gång ikväll ;)!
Hejdå

Grillat!

Hejsan! Vi har ätit supergott till middag! Grillat och rotsaksgratäng med gisch! Och sallad. Sen har jag gjort en tårta tills imorgon när jag konfar mig så ska vi äta tårtan efteråt hos mamma. Mamma kommer hit halv 9 på morgonen och då ska jag köra moppen till kus och eftersom jag inte är 15 och har itne kortet så måste hon köra efter. jag vet att man inte får det heller men vi kör söder så ingen ser oss nog. just nu kollar jag på BB Sen ska jag jag kolla på 'kvällen är din''. Sen sova så jag orkar upp imorgon!





Hejdå

Toppenväder!

Hejsan! Idag är det superfint väder ute! Sol och varmt men det blåser lite men inte så mycket! jag har varit på Tävling på KDRF och varit funktionär, jag hängde skyltar. När det var slut åkte jag hem med Anette och lisabeth. Dom släppte av mig hemma och lite senare skjutsade mamma mig till pappa när hon for jag jobbade, hon jobbar jour så jag ska sova hos pappa ikväll. Men jag har en nyhet att berätta! Jag har fått en MOPPE!! Erik kör hem den nu så hoppas att den kommer snart! Den går iaf 45 och den får gå 30 så den går lagom fort tycker jag! Sen är den i ett superfint skick och längtar tills jag har moppekortet! Kursen börjar den 17 maj som är typ snart! SUPERGLAD!! Men iaf så ikväll ska vi äta grillat sen vara hemma och chilla vid TV'n tror jag.





Hejdå

Fredag

Hejsan! Idag har jag varit i skolan äntligen! Det var faktiskt ganska roligt där idag! Vi sålde fika i kiosken och fick ihoop 662 kr! Sen kom david lindgren som varit med i massa musikaler och allt sånt tjosanhejsan och sjöng för oss! Han berättade lite om sitt liv också! det var intresannt också :P sen hade vi itne så jobbig dag men sen for jag till stan och vi handlade på willys sen for vi hem och nu gör mamma mat det blir goomaten idag! Sen vet jag inte vad jag ska göra. Ha en bra kväll! Hejdå

Smörgåstårta♥

Hejsan! Nu har jag avrit och ätit smörgårtårta i församlingshemmet och så har vi haft upträdanden i kyrkan. Efter det for jag hem och nu har jag itne gjort så mycket men mamma kom hem emd en fin tunika til mig som ni kan få se imorgon!
Hejdå

Hos pappa

Hejsan! jag fick så tråkigt så jag tog bussen till pappa en sväng! Så nu sitter jag hos han och dricker lite påskmust men eftersom jag har tagit nässpray så smakar det inte gott... men det är godare än parasitvatten iaf! ikävll ska Erik och AG skjutsa mig till församlings så jag ska dit! Drä vi ska spela lite gitarr och disney låtar typ tror jag det var. Sen ska vi äta smörgåstårta med konfan! Supergott! Jag fotade ingenting utan jag abra gick omkring och funderade på livet på gården när jag var hemma hos mamma. Det var faktiskt superhärligt!



TRÅKIGT...

Hejsan.. Just nu har jag sjukt tråkigt.. jag har ingenting att göra och håller på att bli helt galen av att bara sitta inne. Jag kan gå ut och göra nått men jag orkar inte det sen blåser det ute också... jag vil bara att mamma ska komma och så det är nån hemma mera än jag men hon kommer inte hem förrän ikväll och då är jag troligtvis i församlingshemmet i i byn med konfan men vet fortfarande inte om jag orkar fara med vi ser väll. Men jag tar mig inte dit och cyklar jag dit är jag helt slut när jag kommer fram och får väll magsjuka igen men jag hoppas att filip kan sjutsa mig isåfall. Jag har då iaf tagit mig en dusch nu och så får jag väll klä på mig mycket och gå ut och fota lite så jag kan blogga sen och lägga ut lite nya bilder. Jag hade jättemånga fina men så raderade jag dom från kameran så nu är dom borta...
Hejdå

Torsdag

Hejsan! Är hemmaidag också för jag ska vila upp mig riktigt ordentligt men hade ändåinte orkat fara idag för jag känner mig inte helt frisk ännu. Ikväll har jag kanske fara på konfa saken om jag orkar men vi får se hur det blir med det senare! Annars idag har jag tänkt gå ut och fota litegrann eftersom det är så himla fint väder ute och jag älskar verkligen bilderna som blir på våren! Men jag har sett att det gröna gräset kommer sakta med säkert fram också! Så nu är snart sommaren här! Annars ska jag no bara sitta inna och dega om jag inte kommer på nått annat att göra! Börjar bli tokig på att bara sitta inne nämligen.. Men jag ska nog klara dethär!

Ha en bra dag!
Hejdå

Bilder

Nu har jag fått bilderna från tävlingen så nu kommer dom!
Fotograf: Therese Östensson
60cm
70cm

Onsdag

Hejsan! Idag blev det inte heller någon skola, har legat i sängen hela dagen och kollat på TV och datorn.. inte bra inte bra olivia.. men det verkar funka att bara ligga och slappa ibland för jag känner mig mycket piggare nu men ska ändå vila imiorgon också fö rjag vill vara frisk tills på kvällen då vi har nått grejjs med konfan som jag gärna vill vara med på. Eftersom jag konfar mig på Slndag så ahr vi massa för saker som vi gör. Fråga inte vad det är för jag har ingen aning. Men det blir nog kul ändå! Sen Orkar jag nog inte en hel skoldag när jag inte har ätit nått på 3 dagar och är helt tom i energipaketer och hela kroppen är slut så ska nog försöka få i mig lite mat imorgon! Annars så blev det ingen hoppspecialen idag som ni kanske har förstått men det var nog lika bra ändå. Nä, nu ska jag kolla på TV!

Ha det bra!
Hejdå

Piggare

Hejsan! Nu känner jag mig piggare och har ätit litegrann, en korv orkade jag sen blev jag mätt. Men det är alltid något iaf! Sen har jag kollat på TV och legat vid datorn hela dagen så nu är jag utvilad men har sjukt ont i hela kroppen fortfarande men jag tror det är pga tävlingen för jag var helt slut efter att ha ridit 2 klasser. Vi skulle egentligen prova kåpor i dag i kyrkan i kusmark till konfan men eftersom jag är sjuk så kunde jag inte fara så jag får prova just innan vi konfrimerar oss på söndag istället. Sen missade jag min gitarrlektion idag också, har inte varit på den på 4 veckor nu tror jag om jag inte har fel. Eftersom det har varit lov och massa shiet men nu ska jag bättra mig och komma ihåg det när jag är frisk iaf. Och så missar jag kören idag på skolan också för sjukan kan ta sitt liv. Hatar att vara sjuk när jag verkligen måste vara på skolan. Det är alltid så för mig. Men dte är inget att göra åt. Jag får helt enkelt leva med det. Ska inte til skolan imorgon heller men kanske på torsdag om jag orkar.
Hejdå

magsjuka

Hejsan! Har fått magsjuka det var därför jag inte skrev nått igår, spydde hela dagen. På skolan först sen hemma och när jag drack nått kom det upp lika fort. Då är skolan sjukt mycket bättre än dethär vill jag lova! När jag ställer mig upp svimmar jagtyp. Allting blir svart hur länge som helst så jag ligger i sängen ochhar gjort det ända sen igår klockan typ 3 så jag orkar ingenting. Är typ vit hela jag osv. Men det går nog över snart, jag har inte spytt idag något iaf! Men nu orkar jag inte skriva nå mera, ska sova en stund.
Hejdå

Måndag

Hejsan! Skola idag igen. Imorse for vi til byske och badade med klassen. Vi simmade, livräddade och badade bubbelpool. jag själv tycker det var roligt! Efteråt åkte vi hem med buss och väl hemma hade vi 20 min syslöjd sen bild och nu har vi lunch då jag är hos pappa och ska äta nu! Sen ska jag till ica och köpa godis och vi ska se älska mig på eftermiddagen sen slutar jag!


Hejdå

BOBBY

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.

Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.

Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.

Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″

 


Träningstävling

Idag har det varit träningstävling i hoppning på SRK i stan och jag har tävlat mickey från ridskolan! =)


FRAMRIDNING, 60cm: Jagblev lite sen till framridningen men det var lugnt insåg jag senare när jag hade börjat hoppa. I början var han lite småstark men det släppte efter ett tag och då blev han lugn och fin, lyssnade superbra på mig, inne på framhoppningen blev han lite sådär pigg men när jag började hoppa gick det över fort! Vi kom på räcket 3 gånger och oxern 2 gånger sen var det våran tur att hoppa på riktiga banan!


PÅ BANAN, 60cm: Allt gick superbra förutom att man inte hörde speakern så bra men det gick ändå. Vi hoppade hinder för hinner i grundomgången och det avr flygande omhoppning där jag råkade släppa hen lite för mycket och jag hade inget i handen helt plötsligt så han smet utanför hindret men vi tog det bara igen och då avr det inga problem, jag är inte den som gasar järnet på omhoppning så vi tog det abara kugnt och det gick så bra så!


FILM




FRAMRIDNING, 70cm: Där var han trött och orkade inte så mycket men han hade energi kvar vill jag lova! På framhoppningen ville han ut till ljuset och när jag skulle få hean därifrån börja han bocka och stegra och tjosan hejsan men det gick bra tillslut jag fick han förbi utgången och allt. Hoppade inte så mycket före utan skrittade mest men hoppade några enstaka gånger.

PÅ BANAN, 70cm: Han var lika fin här men lite tjollrig av sig. Jag var helt slut och orkade inte rida halva banan men han hoppade som en klockan ändå! Utan mig som bara satt och åkte och just och pass ställde mig upp över hindrerna. Men vi körde 2 faser och det gick bra! Han var så himla duktigt lillpojken :']!

FILM




Kortfattat: Jag är allmänt supernöjjd med dagen! Mickey har verkligen gjort min dag idag! Vilken stjärna! :']

RSS 2.0